NU.nl selecteerde de dertig hotste gadgets van het afgelopen jaar. Dit zijn nummer 1 tot en met 10.

1. Apple iPhone 3G

iPhone

De iPhone is absoluut één van de succesvolste gadgets van 2008. Dit touchscreen-mobieltje laat gebruikers niet alleen bellen, maar ook internetten, mailen, spelletjes doen en alles wat men met de populaire iPod kan. Geen wonder dat het ook meteen het meest gewilde mobieltje is gebleken.

Prijs: enkel verkrijgbaar in combinatie met T-Mobile-abonnement vanaf zo'n 30 euro per maand
Meer over de iPhone


2. MSI Wind

Wind

In navolging van Asus hebben tal van fabrikanten dit jaar hun eigen versie van de netbook uitgebracht: een uiterst compacte notebook, bedoeld voor simpele computertaken als internetten, mailen en tekstverwerken. MSI's Wind combineert de compacte afmetingen met een aantrekkelijk, golvend design en verrassend veel opslagcapaciteit.

Prijs: vanaf 289 euro
Meer over de MSI Wind


3. Olympus' u1030sw

Olympus

Deze camera overleeft een val van 2 meter hoogte, kan 10 meter onder water en iemand van 100 kg kan er rustig op gaan staan; de 10 megapixel ccd zal er geen enkele schade aan ondervinden. Met de u1030sw kan je rustig die trekking door de Himalaya boeken. Erg handig voor de onhandige mens die toch wil fotograferen.

Prijs: 238 euro
Meer over de Olympus u1030


4. Apple MacBook Air

Macbook

Toen hij werd geïntroduceerd, was de MacBook Air de lichtste en platste laptop ooit. Steve Jobs haalde de laptop bij de presentatie demonstratief uit een envelop. Met zijn 13 inch monitor is de ‘Air' een volwaardige laptop, in tegenstelling tot de inmiddels compactere en lichtere netbooks, zoals de Eee Pc van Asus. Wel is het prijskaartje buitenproportioneel zwaar en moet de vederlichte laptop het zonder optisch station stellen.

Prijs: vanaf 1699 euro .
Meer over de Apple MacBook Air


5. Sony DVDirect DVD Burner

DVD Burner

Sony heeft nu een dvd-brander voor camcorder of digicam op de markt gebracht, waarbij geen tussenkomst van een computer nodig is. Het branden kan direct een aanvang nemen. Even aansluiten met een simpel kabeltje is voldoende. De Sony DVDirect DVD Burner heeft een 2,5 inch kleurenbeeldscherm, waarmee van tevoren de beelden bekeken kunnen worden. Verder creëert hij automatisch hoofdstukken elke 5, 10 of 15 minuten, naar keuze. Tevens is het mogelijk om titels en menu's te creëren in 4 verschillende stijlen.

Prijs: 158 euro
Meer over de Sony DVDirect DVD Burner


6. Philips Quad-HD 3D-televisie

HD 3D-TV

Terwijl het HD tv-signaal nog voet aan de grond moet krijgen in Nederland, zijn de tv-fabrikanten alweer bezig met de volgende stap. Als het aan Philips ligt, wordt 3D-televisie de toekomst. Deze schermen weten diepte bijzonder echt weer te geven, maar leveren wel in aan resolutie en dus aan scherpte. Philips heeft daar dit jaar wat op gevonden, met de introductie van haar 56 inch Quad HD 3D-televisie. Het wachten is nu op een fikse prijsdaling.

Prijs: zo'n 20 duizend euro
Meer over de Philips Quad-HD 3D-tv


7. Nieuwe iPod nano

iPod Nano

Apples kleinste mp3-speler-met-scherm is dit jaar tegelijk groter én kleiner geworden. Kleiner, omdat het apparaatje nog wat platter is gemaakt, en groter, omdat de opslagcapaciteit is opgeschroefd naar maximaal 16GB. De kleurige aluminiumbehuizingen maken het spelertje ook nog eens fraaier, terwijl de nieuwe accelerometer zorgt voor grappige bedieningsmogelijkheden.

Prijzen: 139 euro (8GB) en 189 euro (16GB)
Meer over de iPod Nano


8. 4040 Touch

4040 Touch

De 4040 Touch is een stijlvolle mp3-speler met een 2,8 inch touchscreen. Hij ondersteunt mpeg4, mp3, wma, wav, txt, jpg en bmp. Er zit een microSD-geheugenkaartslot op en een ingebouwde microfoon en een fm-tuner. Zijn opslagcapaciteit is 16 GB.

Prijs: 120 euro
Meer over de 4040 Touch
9. GoStudio

gostudio

Belkin heeft een nieuwe accessoire voor de iPod. Het gaat om een nieuwe, professionele recorder die de naam GoStudio heeft meegekregen. De vorm van deze compacte recorder biedt een makkelijke toegang tot de knoppen, omdat het in principe een omhulsel is voor de iPod. Het is mogelijk om de ingebouwde microfoon te gebruiken, maar het is evengoed zelfs mogelijk om twee professionele microfoons aan te sluiten. Hetzelfde geldt voor het terugluisteren. Dat kan gedaan worden via de ingebouwde speaker, maar het kan ook met een koptelefoon die eenvoudig in de jackplug is te steken.

Prijs: 95 euro
Meer over GoStudio
10. Logitech V550 Nano Cordless Laser Mouse

v550

Laptopmuizen zijn er in overvloed, maar ze zijn doorgaans zo klein dat ze makkelijk zijn kwijt te raken. Logitech heeft daarom de V550 gemaakt, een draadloze laptopmuis die gewoon op de laptop te plakken is, als hij niet wordt gebruikt. De batterijduur van achttien maanden is overigens ook niet verkeerd.

Prijs: 50 euro
Meer over de Logitech V550