NU.nl selecteerde de dertig hotste gadgets van het afgelopen jaar. Dit zijn nummer 11 tot en met 20.

11. 9051H Cheetah toetsenbord

Cheetah

Voor de diehard pc-gamer is dit toetsenbord een must have. De vervanging van de numerieke toetsen voor game-toetsen was een gouden greep. Het toetsenbord wordt geen onhandelbaar ding op het bureau, maar het verhoogd wel het game-plezier.

Prijs: onbekend
Meer over het Cheetah toetsenbord

12. Usb Wireless Roll-Up keyboard

roll-up keyboard

Een oprolbaar toetsenbord is uitermate handig om mee te nemen. Dit oprolbare toetsenbordje is extra handig omdat het draadloos is: dat scheelt weer oprolwerk. Er wordt een usb-dongle bijgeleverd, zodat het toetsenbord met de pc kan communiceren. Bovendien kan men gerust een kop koffie omgooien, want het siliconen geval is waterbestendig.

Prijs: 25 euro
Meer over het Wireless Roll-Up keyboard

13. Sharp's HT-DV50H

thuiscinema

Deze thuiscinema-set is een betaalbare optie voor de liefhebbers van hoogstaande kwaliteit. De Sharp HT-DV50H heeft een vermogen van 75 watt per luidspreker en 100 watt voor de subwoofer. Hij is volledig compatible voor dvd's en met zijn usb-poort is het mogelijk om jpeg-, mp3- en wma-bestanden te bekijken dan wel af te spelen, en dat allemaal in high definition kwaliteit.

Prijs: 442 euro
Meer over de Sharp HT-DV50H

14. BenQ E2200HDA

benq

In navolging van tv's kwamen er eind 2008 ook pc-schermen met een Full HD-resolutie. BenQ was met haar E2200HDA één van de eersten die de knuppel in het hoenderhok gooiden. Dit 21,5 inch scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, een prima responstijd van 5 milliseconden en een contrastverhouding van 10.000:1. Met HDMI- en DVI-poorten is het een compleet Full HD-scherm.

Prijs: zo'n 180 euro
Meer over de BenQ E2200HDA

15. Ahtec Tiny TN120

Tiny TN120

Deze minilaptop is duurder dan de gemiddelde, maar daar krijg je ook iets voor terug. Bijvoorbeeld een Intel Core 2 Duo processor op 2,1 GHz, 2 GB geheugen, 160 GB harde schijf en een dvd-brander. Ook zit er een Intel GMA X3100 met 256 MB geheugen op. En uiteraard bezit ook deze minilaptop WiFi, Bluetooth, CardBus slot en drie USB-poorten.

Prijs: 637 euro
Meer over de Ahtec Tiny TN120

16 . Dunhill Pave Black Diamond

USB stick

Dunhill Pave Black Diamond is een usb-stick speciaal voor de rijke bling-bling liefhebber. Hij is namelijk verpakt in een geoxideerde zilveren omhulsel, belegd met 272 diamanten. Het Alfred Dunhill-logo is daarentegen discreet afgedrukt op de achterkant van de stick.En de 8 GB opslagcapaciteit is mooi meegenomen.

Prijs: onbekend
Meer over de Dunhill Pave Black Diamond

17. Personal Soundtrack Shirt

shirt

ThinkGeeks Personal Soundtrack Shirt is eigenlijk een uit de hand gelopen 1-aprilgrap. Er was zoveel vraag naar het spookproduct dat het bedrijf uiteindelijk heeft besloten om het dan maar echt te maken. Het resultaat is een muzikaal T-shirt dat ingebouwde geluiden of muziek van een SD-kaart afspeelt. En mogelijk ook het eerste kledingstuk met een afstandsbediening.

Prijs: 32 euro
Meer over de Personal Soundtrack Shirt

18. Bike Cuffs

Bike_Cuffs

Een fietsslot is toch meestal niet meer dan een ketting met aan het eind een hangslot. Zo blijft het pielen als je je fiets bijvoorbeeld aan een brug wilt vastmaken. De fiets moet precies goed staan anders past het niet. De Bike Cuffs omzeilt dit probleem omdat er twee sloten op zitten; één voor je fiets en één voor de stang waar je hem aan wilt bevestigen, daartussen hangt een ketting die verdacht veel lijkt op een fietsketting. Zo heb je iets meer speling. De sloten hebben een zogenaamd drill-proofsysteem.

Prijs: 93 euro
Meer over de Bike Cuffs

19. Brionvega Doney tv's

Brionvega_Doney

Platte tv's mogen dan helemaal in zijn, deze ouderwetse beeldbuis-tv's van Brionvega hebben absoluut hun charmes. De 14 inch Doney tv is ontworpen naar het voorbeeld van oude televisies uit de jaren zestig, een tijd waarin platheid, schermdiagonalen en contrastverhoudingen er nog niet toe deden. De tv's zijn verkrijgbaar in wit, zwart en oranje, en zijn even duur als een 37 inch Full HD televisie.

Prijs: 799 euro
Meer over de Brionvega Doney tv

20. R2-D2 als bierkoeler

R2D2

Een biertje is het lekkerst als hij koud is. Maar om in één keer zo'n dertig centiliter blik achterover te slaan is vaak een beetje overdreven. Om dan het bier koel te houden is een koelbox wel erg handig. Maar zo'n grote koelbox staat ook niet altijd even chic. Met RD-D2 als koelbox zijn al die problemen verdwenen.

Prijs onbekend
Meer over de R2-D2 koelbox