NU.nl selecteerde de dertig hotste gadgets van het afgelopen jaar. Dit zijn nummer 21 tot en met 30.

21. CrazyPC 5,25" Bay Toaster

broodrooster

We hebben dit jaar een hoop pc-gadgets de revue zien passeren, maar deze broodrooster voor in de pc was toch wel één van de bijzonderste. Het geval dient te worden ingebouwd onder de dvd-brander. Met de bijgeleverde software zijn de roostertemperatuur en -tijd in te stellen. Men hoeft dus niet meer achter de pc vandaan om de lunch te bereiden.

Prijs: 20 euro
Meer over de CrazyPC 5,25" Bay Toaster

22. PhonoFone II

Phonofone

De PhonoFone II is een bijzondere, stijlvolle docking station voor de iPod. Zijn uiterlijk lijkt sterk op de eerste platenspelers met slinger en hoorn. Dankzij de natuurlijke akoestiek van de hoorn op de PhonoFone II kan het geluid ook zonder stroom zijn weg naar buiten vinden. De iPod wordt simpelweg via de oordopjes van de koptelefoon aangesloten.

Prijs: 350 euro
Meer over de PhonoFone II

23. HyMini Charger

HyMini_Charger

Accessoiremakers speelden het afgelopen jaar massaal in op de milieuhype. Gadgets op zonne-energie, zonneladers voor gadgets, et cetera: het stopcontact lijkt bijna met vervroegd pensioen te kunnen. De HyMini Charger is echter niet alleen geschikt in zonnige landen, maar ook voor winderige streken als ons koude kikkerlandje: naast de plichtmatige zonnecellen zit er ook een miniwindturbine op, die energie opwekt als men bijvoorbeeld op de fiets zit.

Prijs inclusief armband: ongeveer 45 euro
Meer over de HyMini Charger

24. Hand-grip charger

handgrip_charger

De Hand-grip charger is een iPod-oplader met vele voordelen. Deze oplader werkt namelijk op de kracht van de eigen hand. Door simpelweg te knijpen wordt er energie opgewekt die gebruikt wordt om de iPod op te laden. Zo kan hij ten alle tijden opgeladen worden, zolang de eigenaar maar een sterke hand heeft. Een stopcontact is niet meer nodig. Daarbij is het een prima workout voor de pols- en handspieren. Het milieu wordt niet belast en de energierekening loopt niet op. Tot dusver is dit product nog een concept.

Meer over de Hand-grip charger

25. Hannspree HANNSmilano

HANNSmilano

Een tv in een dameshandtas? Laat dat maar aan de ontwerpers van Hannspree over. De HANNSmilano weet één van de oudste damesaccessoires te combineren met de nieuwste tv-technologieën, zodat er geen enkele aflevering van Grey's Anatomy gemist hoeft te worden. Het wachten is nu op een update van een bekend Nederlandstalig liedje, zodat we in 2009 allemaal mee kunnen zingen met ‘Annie, houd jij m'n televisie effe vast?'

Prijs: zo'n 180 euro
Meer over de Hannspree HANNSmilano

26. Tirant alarm clock

tyrant_alarm_clock

De tirant alarm clock gebruikt een zekere mate van angst om de slaper wakker te krijgen. In principe is er niets aan de hand wanneer hij wordt uitgezet. Maar als de slaper door de wekker heen slaapt dan kaapt hij het mobiele toestel van zijn eigenaar en gaat hij willekeurig mensen uit het beschikbare telefoonboek opbellen. Tot dusver is dit product nog een concept.

Meer over de Tirant alarm clock

27. Yuno pc

Yuno PC

Lang niet alle gadgets die we bespreken zijn al te koop of staan op het punt om de winkels te bestormen. Ook fraaie concepten eisen soms de aandacht op. De Yuno pc is er zo eentje. Het is namelijk een pc in een thermoskan: zo kan men 's ochtends de mail bekijken en al het laatste nieuws op Nu.nl lezen, met een pot dampende koffie in de aanslag. Of dit aansprekende idee echter ooit echt in de winkel te vinden zal zijn, is nog maar zeer de vraag.

Meer over de Yuno pc

28. Liquid bookmark

liquid_bookmark

De zogenaamde liquid bookmark is precies wat de naam doet vermoeden. Wanneer hij in een boek gestoken wordt dan lijkt het net of er vloeistof uit de pagina's komt gegulpt. Als het om de rode boekenlegger gaat, dan is zelfs de connectie met bloed snel gemaakt.

Prijs: 23 euro.
Meer over de Liquid bookmark

29. Mind chair

mind_chair

De Mind chair is een stoel die eruit ziet als een ordinair plasticstoeltje in lichtblauw, maar op de rugleuning zit een elektronisch kastje. Dat kastje stuurt beelden via de zenuwen op je huid naar je hersenen. De bewegende beelden zijn helder en scherp. Dit wordt mogelijk gemaakt door de zogenaamde zintuigen vervangingstechniek die aan het eind van de jaren zestig in de vorige eeuw is ontwikkeld door Dr. Paul Bach-y-Rita. Helaas is de stoel niet te koop. De Mind Chair is een kunstwerk en was onderdeel van de tentoonstelling Design and the electric mind in galerie MoMA te New York.

Prijs onbekend
Meer over de Mind chair

30. Wrong Number Calculator

Wrong_Number_Calculator

Wie zijn collega's op kantoor graag in de maling neemt, heeft met de Wrong Number Calculator een kostbare, maar ook kostelijke grap in handen. De calculator moet tussen de telefoon van een collega/vriend/vijand en de telefoonaansluiting in de muur worden geplaatst. Binnenkomende telefoontjes komen altijd aan. Toetst het slachtoffer echter zelf een telefoonnummer in, dan wordt dit nummer in 75 procent van de gevallen verbasterd. Resultaat: verkeerd verbonden. Erg leuk, zolang je zelf maar niet het slachtoffer bent.

Prijs: zo'n 135 euro
Meer over de Wrong Number Calculator