Affaires, echtscheidingen, baby's en nieuwe liefdes; het jaar 2008 had op Achterklapgebied weer veel voor ons in petto. Sommige sterren kenden wel eens betere tijden, anderen krabbelden juist weer helemaal op.

De persoon die in beide categorieën valt is natuurlijk Britney Spears. De zangeres kende dit jaar diepe dalen, maar is sinds een aantal maanden weer helemaal terug. Wie had dat nog verwacht?

Het jaar begon voor haar dramatisch. Britney werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat de politie bij haar thuis was geweest om een familieconflict over haar zoontjes op te lossen.


Voogdijzaak

Daarna ging het al niet veel beter met de zangeres. Ze knoopte een relatie aan met een paparazzo, maakte ruzie met iedereen die het daar niet mee eens was en werd meerdere keren huilend op de gevoelige plaat vastgelegd. Tot overmaat van ramp verloor de labiele Britney de voogdijzaak over haar kinderen en vanaf dat moment leek het allemaal niet slechter te kunnen.

Britney
Foto: ANP | Britney gaf in 2008 weer optredens.

Maar wonder boven wonder is onze Britney toch uit dit diepe dal geklommen en dat is zeker iets om bewondering voor te hebben. Ze lanceerde een album, gaf weer optredens en verschafte haar fans tekst en uitleg voor haar bizarre gedrag in een openhartige documentaire.

Of de hernieuwde Britney écht gelukkig is valt te betwijfelen. In de docu liet ze weten haar leven te vergelijken met een gevangenis ("mijn nieuwe leven is saaier dan in de cel zitten"). Desondanks hopen we dat Britney volgend jaar de levenslust weer helemaal terugvindt. En wie weet zijn we al haar inzinkingen dan weer razendsnel vergeten.


Amy Winehouse

Wie inzinkingen zegt, denkt niet alleen aan Britney, maar ook aan Amy Winehouse. De verslaafde soulzangeres beleefde wederom een dramatisch jaar. Meerdere keren probeerde ze haar drank- en drugsverslavingen de baas te worden in een kliniek, maar zonder resultaat.

Met haar gezondheid gaat het slecht, haar carrière is op een dieptepunt beland en ook fans beginnen af te haken. Niet vreemd als je je bedenkt hoe Amy soms met bewonderaars omgaat. De zangeres sloeg en bespuugde hen dit jaar meerdere malen.

Amy Whinehouse
Foto: ANP | Amy tijdens een van haar zeldzame concerten in 2008. 

Toch ligt de oorzaak Amy's merkwaardige gedrag niet helemaal bij haarzelf. Zo liet 'manlief' Blake onlangs vanuit de gevangenis weten dat Amy's verslaving zijn schuld is. "Zonder mij had ze nooit deze weg bewandeld", aldus de schuldbewuste echtgenoot.

Onze eindejaarstip voor Amy luidt dan ook: Breek met Blake! Zoek een geschiktere vent, kick af en ga weer doen waar je zo goed in bent: zingen!

Madonna

Wat dat betreft kan Amy een voorbeeld nemen aan Madonna. Zij zette dit jaar haar man Guy Ritchie aan de kant. Als we Madonna's broer moeten geloven hadden de twee echtelieden een rampzalige relatie. Ze leefden als broer en zus en van seks was absoluut geen sprake meer.

De popster maakte in oktober dan ook bekend voor zichzelf te kiezen. Waarschijnlijk ook voor Guy een hele opluchting. Naar verluidt was hij het divagedrag van zijn vrouw en haar bijbehorende obsessie voor het kaballahgeloof meer dan zat.

Madonna
Foto: ANP | Madonna en Guy Ritchie een maand voordat ze bekend maken uit elkaar te gaan.

Of Madonna's 'bijzondere vriendschap' met baseballer Alex Rodriguez nog van invloed is geweest op de scheiding, blijft gissen. Geruchten over een affaire dateren al vanaf de zomer, maar volgens de popster is er zelfs van een relatie geen sprake.

Georgina Verbaan

Affaires waren er ook in ons eigen landje. Heel Nederland leek op zijn kop te staan toen RTL Boulevard een filmpje toonde waarop te zien was hoe de gebonden Georgina Verbaan haar tong in de mond van VPRO-collega Pieter van der Wielen stak.

Eerst dacht men nog dat dit wel eens een publiciteitsstunt zou kunnen zijn, maar al snel bleek dat Georgina gewoon ordinair was vreemdgegaan. Erg lullig natuurlijk voor Jort Kelder, voor wie het nieuws ook als een complete verrassing kwam.

Linda de Mol
Georgina's cafékus was absoluut niet de enige Nederlandse affaire. Ook Linda de Mol en Lieke van Lexmond stonden in het middelpunt van de relationele belangstelling.

Hoewel Linda keihard ontkende dat ze haar nieuwe vriend, muzikant Jeroen Rietbergen, niet had ingepikt van zijn vorige vriendin Lieke, bleek later wel anders. In een openhartig interview onthulde Lieke dat ze er op pijnlijke wijze achter was gekomen dat Jeroen al een tijdje vreemdging. Met Linda dus.

Linde de Mol
Foto: ANP | Linda samen met haar vriend Jeroen Rietbergen.

Inmiddels is er niks meer aan de hand. Linda is nog steeds gelukkig met Jeroen. En Lieke heeft haar ware Jacob gevonden in GTST-collega Mark van Eeuwen.

Lindsay Lohan
Dat relaties voer zijn voor de roddelrubrieken ontdekte dit jaar ook Lindsay Lohan. Na haar uitgebreide ontdekkingstocht op het gebied van mannen, besloot de actrice het nu eens te gaan proberen met een vrouw. Met haar beste vriendin Samantha Ronson wel te verstaan.

Het duurde even voordat Lindsay uit de kast kwam, maar nu mag de hele wereld weten dat mevrouw biseksueel is.

Frans Bauer
Ook gelukkig in de liefde is Frans Bauer. Na zestien jaar relatie besloot de volkszanger dat er nu eindelijk maar eens getrouwd moest worden.

Frans Bauer
Foto: ANP | Frans en 'Maris' op de mooiste dag van hun leven.

Het huwelijk werd groots aangepakt en geen enkele Nederlander kon er omheen. De trouwerij kreeg bijna net zoveel media-aandacht als het huwelijk van Maxima en Willem-Alexander. Frans beleefde de mooiste dag van zijn leven en de liefde voor 'Maris' wordt in 2009 nog maar weer eens bezegeld met een baby.

Songfestival
Niet alle stellen kunnen terugkijken op zo'n mooi jaar. Showbizzduo Geer en Goor luiden het jaar namelijk uit met ruzie. Was de sfeer eerst nog fantastisch toen bekend werd dat Gerard, René en Gordon naar het Songfestival mochten, kort daarna ging het helemaal mis.

Toppers
Foto: ANP | De Toppers toen er nog niets aan de hand was.

Dat Gerard en Gordon goed kunnen kibbelen is algemeen bekend, maar dit keer liep de ruzie hoger op. De twee heren bleven maar met modder gooien en voor Gerard was in november "de emmer vol". Hij wil niets meer met de Toppers te maken hebben en Gordon hoeft hij al helemaal nooit meer te zien.

"Fokking niet normaal!", zou Jaap hierop zeggen. En wie Jaap zegt, zegt 'De Gouden Kooi'. Dit jaar kwam er een einde aan het programma en door een slim psychologisch spelletje wist Terror Jaap de hoofdprijs van 1,3 miljoen euro in de wacht te slepen.

Geld maakt niet gelukkig, dat is een ding dat zeker is. De tweejarige Mathilda mocht dit jaar miljoenen op haar rekening bijschrijven, maar ze moet wel haar geliefde vader Heath Ledger missen.

Ledger
Foto: ANP | Een fan van Ledger laat de rouwkaart zien.

De acteur overleed begin dit jaar aan onbedoelde overdosis medicijnen, al blijven er geruchten opduiken dat er sprake was van zelfmoord.

Percy Irausquin
Ook Nederland moest afscheid nemen van een groot talent. Modeontwerper Percy Irausquin overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding. Heel Nederland reageerde geschokt op zijn dood. Voor model Kim Feenstra kwam het nieuws wel op een heel slecht moment. Enkele dagen daarvoor was haar partner Joshua omgekomen bij een ruzie.

Drama
Waarschijnlijk zal ook 2009 weer de nodige portie drama bevatten op Achterklapgebied. Zo voorspellen we dat de relatie van Jennifer Aniston en John Mayer geen lang leven beschoren is, omdat de actrice diep in haar hart nog steeds van Brad Pitt houdt.

Jennifer Aniston
Foto: ANP | Houdt Jennifer nog steeds van Brad?

We voorspellen dat Brad dat helemaal niets kan schelen, omdat hij zielsgelukkig is met Angelina en met haar alle weesjes op aarde wil adopteren.

We voorspellen ook het eerste relatiedipje van Jan Smit en Yolanthe. Zij mag het dan leuk vinden om een beetje te moederen, het gaat haar ongetwijfeld een keer de keel uithangen dat Jan zijn sokken laat slingeren en nog nooit een afwasborstel heeft aangeraakt.

We gaan het zien in 2009!