KOEWEIT-STAD - De brand die zaterdag bij een trouwerij in Koeweit aan 43 vrouwen en kinderen het leven kostte, is aangestoken door de ex-vrouw van de bruidegom. Dit heeft zij opgebiecht, zo berichtte de lokale krant al-Qabas maandag.

De 23-jarige vrouw bekende tegenover de politie dat ze benzine had gebruikt om de volgepakte huwelijkstent in vlammen te doen opgaan. Haar voormalige echtgenoot zou haar slecht hebben behandeld.

De tragedie had zaterdagavond plaats in al-Jahra, 50 kilometer ten westen van de hoofdstad Koeweit-stad. De meeste doden vielen toen de aanwezigen in paniek probeerden te vluchten, nadat brand was uitgebroken.

De tent had slechts één uitgang en was in drie minuten afgebrand. Toen het vuur uitbrak waren er tussen 150 en 180 mensen in de tent. Circa negentig mensen raakten gewond.

Apart vieren

Dat alle omgekomen slachtoffers vrouwen en kinderen zijn, komt doordat zij het huwelijksfeest in het islamitische emiraat apart vieren van de mannen. Nog niet alle doden zijn geïdentificeerd. Sommige lichamen zijn volledig verkoold, waardoor identificatie moeilijk is.

Volgens al-Qabas is de bruid gewond, maar in leven. Haar moeder en een zus kwamen wel in de vlammen om. Vijf van de circa negentig gewonden verkeren nog in kritieke toestand.