ROTTERDAM - Snelheidsduivels maakten zondag in Rotterdam de dienst uit. Onder meer Ferrari's, een peperdure Bugatti, Formule 1-bolides en klassieke racewagens zorgden tijdens de vijfde editie van de Bavaria City Racing voor mooie plaatjes, oorverdovend motorgeluid en de geur van olie en verbrand rubber.

Op het evenement kwamen naar schatting een half miljoen racefanaten af.

Grote publiekstrekkers waren voormalig Formule 1-coureur David Coulthard en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso.

Zij gaven vol gas, klokten op de Coolsingel ruim 250 kilometer per uur, en dat over de hobbels en tramrails van de Rotterdamse straten.

Rugpijn

"Het doet wel een beetje pijn aan mijn rug, al die hobbels", aldus Coulthard. "Maar voor de fans heb ik dat uiteraard over." De wolkenkrabbers weerkaatsten op prachtige wijze het gehuil van de V10 achterin de Red Bull van de Schot.

Coulthard was te spreken over de Nederlandse dames, die zeer bewonderenswaardig waren. "Iedereen praat hier over de racewagens, maar ik ben hier natuurlijk vooral om de Nederlandse vrouwen te bekijken", zei hij gekscherend.

Het 4600 meter lange parcours was hetzelfde gebleven als vorig jaar. Het 'circuit' startte op de Willemsbrug, liep via Blaak en de Coolsingel naar het Hofplein en weer terug.

Donuts en proefstarts

Alonso vormde met zijn ING Renault het slotakkoord. De Spanjaard liet zich van zijn beste kant zien, door hoge snelheiden af te wisselen met spectaculaire donuts en proefstarts. Ook de Renault V8 zorgde voor menig vingertje in de oren van de toeschouwers.

Naast de Formule 1-coureurs was ook een flink aantal ander specialisten te zien. Zo verbrandde Jari-Matti Latvala al het rubber op de banden van zijn Ford Focus WRC.

Flying Fin

De Finse rallycoureur was een absoluut spektakelstuk, met zijn drifts en donuts waarbij hij altijd 100 procent controle hield. Het publiek genoot met volle teugen van deze 'Flying Fin'.

Premier Jan Peter Balkenende opende het evenement. Hij stapte achter het stuur van een Ferrari California.

Bekijk alle lezersfoto's op NUfoto