ROTTERDAM - Oorverdovend motorgeluid, de geur van olie en verbrand rubber en supersnelle racebolides. De Rotterdamse binnenstad verandert zondag voor even in een stratencircuit voor de vijfde editie van de Bavaria City Racing.

De organisatie van het race-evenement heeft dit jaar voormalig Formule 1-coureur David Coulthard en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso weten te strikken.

Zij geven in hun Formule 1-bolides demonstraties aan het publiek, dat in voorgaande jaren in groten getale naar Rotterdam trok. In 2008 stonden circa een half miljoen bezoekers langs het 4600 meter lange parcours, dat dit jaar hetzelfde is gebleven.

Het 'circuit' start op de Willemsbrug en loopt via de Coolsingel naar het Hofplein en terug.

Verstappen

Coureur Jos Verstappen zou zondag ook van de partij zijn voor een demonstratie in een bijzondere Bugatti. Maar omdat het afwerken van zijn nieuwe testprogramma in Italië uitloopt, moest hij op het laatste moment afzeggen. Dat meldt zijn website

Dit jaar nemen voor het eerst rallywagens deel aan het evenement.

Maatregelen

Ondanks de verwachte opkomst heeft de organisatie geen extra maatregelen genomen in verband met de Mexicaanse griep.

''We hebben een dik calamiteitenboek en de gemeente stelt strenge eisen bij het verlenen van de vergunning. Daar hebben wij ons aan gehouden. Meer maatregelen achten wij niet nodig'', aldus een zegsman.