BEESD - Rijkswaterstaat heeft in de nacht van zaterdag op zondag het grootste deel van de A2-brug over de Linge en het spoor bij Beesd gesloopt.

Volgens een woordvoerder zullen in de loop van zondagochtend alleen nog de pijlers overeind staan van de constructie, die voor veel weggebruikers een markant punt was op de A2.

Het spectaculairste onderdeel van de sloop, het doorbranden van de stalen boogconstructies en het wegtakelen ervan, vond plaats in het holst van de nacht.

Die operatie is geheel volgens plan verlopen, aldus de zegsman. Begin september moeten ook de restanten van de brug opgeruimd zijn.

Treinverkeer

Door de werkzaamheden is sinds vrijdagavond geen treinverkeer mogelijk tussen Geldermalsen en Leerdam. De treinstremming duurt nog tot maandagochtend 06.00 uur.

Het verkeer op de A2 ondervindt geen hinder van het werk. Dat kon al gebruik maken van een nieuwe brug, die naast de oude is gelegd.

Nieuw

Op de plek van de ontmantelde brug bouwt Rijkswaterstaat ook een nieuw exemplaar, zodat de verkeersstroom uiteindelijk over twee bruggen gaat. Het verkeer in noordelijke richting over de ene brug en de voertuigen in zuidelijke richting over de andere.

De sloop van de brug is een gevolg van de verbreding van de A2. Daarvoor is het noodzakelijk om de brug te vervangen door een bredere variant.