AMSTERDAM – De overheid op de Nederlandse Antillen heeft een waarschuwing uit laten gaan voor tropische storm Ana. De storm zou richting de eilanden St. Maarten, Saba en St. Eustatius trekken.

Verschillende Amerikaanse media melden dat zaterdagavond.

Ana heeft nu windsnelheden bereikt van 65 kilometer per uur. Er wordt verwacht dat deze zullen stijgen tot boven de 100.

Het Amerikaanse Nationaal Orkaancentrum meldt dat de storm windsnelheden bereikt van 64 kilometer per uur. Zaterdag bevond de storm zich op ongeveer 1150 kilometer ten oosten van de Britse benedenwindse eilanden de Leeward Islands en werd verwacht dat de storm de komende 24 uur niet in kracht zou toenemen.

De regeringen van Antigua en Barbuda hebben waarschuwingen uitgedaan voor de Britse Virgin Islands en de Leeward Islands, waaronder Montserrat, Antigua, Barbuda, St. Kitts, Nevis en Anguilla.

Bill

Ana is de eerste tropische stom van het orkaanseizoen in het gebied. Ondertussen raast ook de tweede tropische storm van het seizoen, Bill, over de Atlantische Oceaan.

De verwachting is dat deze storm de komende dagen uitgroeit tot een orkaan. Bill was zaterdag op zo'n 1500 kilometer afstand van de Kaapverdische eilanden.