DEN HAAG - Het kabinet probeert nog deze maand antwoord te geven op vragen van de PVV over de kosten van migratie. ''We willen snel en duidelijk antwoord geven.''

Dat zei minister Eberhard van der Laan (Integratie) vrijdag na afloop van het kabinetsberaad. ''We accepteren de beperking die beantwoording op korte termijn met zich meebrengt'', aldus de bewindsman. ''Je kan hier ook jaren op studeren.''

De bewindsman kondigde aan dat het kabinet bij de beantwoording van de vragen zal kijken naar de kosten en opbrengsten van het migratiebeleid. Van der Laan is niet van plan te praten ''over wat de kosten en baten van mensen zijn''.

PVV

De PVV heeft vrijwel alle ministeries vragen gesteld over de kosten van migratie. De ministersploeg heeft vrijdag afgesproken hoe de bewindslieden die zullen beantwoorden.

PVV-leiders Geert Wilders zei in een reactie op Van der Laan dat hij een uitgebreid en gedegen onderzoek verwacht. ''We nemen geen genoegen met een vluggertje."

Waanidee

"Het is belangrijk dat de Nederlandse belastingbetaler weet wat het multiculturele waanidee van de rode en roze brillen heeft gekost. En als je dat weet, kun je ook uitrekenen wat het oplevert als je de grenzen vanaf 2010 sluit voor niet-westerse allochtonen."

"Dat geld kun je in de huidige crisis heel goed zelf in eigen land besteden.''