AMSTERDAM - Tientallen mensen hebben woensdagavond in de Amsterdamse wijk Geuzenveld een stille tocht gelopen voor de maandag doodgestoken Arzu Çakmakçi-Erbas.

Zij deden dat na afloop van een bijeenkomst voor ouders en werknemers van het kinderdagverblijf waar de 32-jarige vrouw de eigenaresse van was. De stille tocht begon om half negen bij het stadsdeelkantoor aan Plein '40-'45.

Rond negen uur kwamen de leidsters en ouders met hun kinderen aan in de Dr. H. Colijnstraat waar het kinderdagverblijf Moeders Schoot is gevestigd en waar Çakmakçi-Erbas voor de deur om het leven is gebracht.

Spontaan

De tocht was een spontaan initiatief van de ouders en medewerkers. Stadsdeelvoorzitter Robin de Bood omschreef de bijeenkomst voorafgaand aan de tocht als ''heel mooi, ingetogen, met veel emotie''.

Naar schatting kwamen er tachtig tot honderd mensen op af. De oudercommissie van het kinderdagverblijf had het samenzijn georganiseerd om de gelegenheid te bieden steun bij elkaar te zoeken en informatie te delen.

Stilte

De stadsdeelvoorzitter zei na afloop dat er mooie woorden waren gesproken. Een imam hield een gebed, er was een moment van stilte en de voorzitter van de oudercommissie droeg een gedicht voor.

Volgens De Bood is het team van Moeders Schoot vastbesloten het werk van Çakmakçi-Erbas in haar geest voort te zetten. Zoals het er nu naar uitziet, gaat het kinderdagverblijf maandag weer open.