AMSTERDAM - De eigenares van het kinderdagverblijf Moeders Schoot in Amsterdam-West is eerder al bedreigd door een boze vader die zijn kind niet meer mocht zien.

Dit meldt het Parool op basis van verklaringen van medewerkers van kinderdagverblijven in de buurt en vrienden van het 33-jarige slachtoffer.

De boze vader zou mogelijk de dader kunnen zijn van de moord, die maandag gepleegd werd op een parkeerplaats op de Dr. H. Colijnstraat in Geuzenveld.

''Het was een Turkse man die van de rechter te horen had gekregen dat hij zijn kind niet meer mocht zien", stellen de bronnen in de krant. "Hij was gescheiden van zijn vrouw en het kind verbleef overdag bij het kinderdagverblijf."

De man zou al een paar keer zijn langsgekomen op de crèche, maar had zijn kind niet meegekregen. Volgens de betrokkenen zou hij de vrouw hebben doodgestoken, zo schrijft het Parool.

Moordwapen

Het moordwapen is inmiddels gevonden, meldde de politie woensdagochtend. Ook de drie ooggetuigen van de moord, naar wie de politie op zoek was, hebben zich gemeld, net als andere getuigen. Het onderzoek is nog bezig.