AMSTERDAM - Criminelen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag met een busje een ramkraak gepleegd bij Oger, een sjieke kledingwinkel in de Amsterdamse PC Hooftstraat.

Na het rammen van de winkelpui omstreeks half vier vannacht namen drie a vier personen voor enkele tienduizenden euro's aan jassen en kostuums van het exclusieve merk Moncler mee. Dat maakte de politie bekend.

Vervolgens zijn de daders te voet gevlucht over de Honthorststraat in de richting van het Museumplein. Ze zijn nog voortvluchtig, zo meldde een politiewoordvoerder.

Noord-Afrikaans

Quotenet sprak woensdag met Sander Lusink, zoon van de eigenaar van de kledingwinkel. Die meldde dat twaalf jassen van het merk Moncler zijn gestolen en dat de ramkraak gepleegd is door vier jongens met een Noord-Afrikaans uiterlijk.

Lusink meldde verder dat de daders met een bestelbus achterwaarts de pui van de casualafdeling in gereden zijn.

Populair merk

Lusink noemt het opvallend dat de dieven zo gericht waren op de jassen van Moncler, omdat de winkel  ook nog veel duurdere pakken verkoopt. 'Moncler is een populair merk bij die doelgroep.’ De prijzen van deze jassen bedragen tussen de vierhonderd en duizend euro.

Over de precieze schade aan het pand kan Lusink nog geen indicatie geven: 'Maar je kan je er iets bij voorstellen. Kapotte ramen en een deur.'

Goede camerabeelden

Lusink verwacht dat de daders wel worden gevonden. 'We hebben hele goede camerabeelden, mooie scherpe beelden. De politie is ze aan het bekijken en we overleggen met Opsporing Verzocht.'

Het is lang geleden dat de winkel te maken had met inbraak. De familie Lusink beraadt zich nu over de volgende stappen. Het merk Moncler uit de schappen halen is ook een optie, beaamt Lusink.

Getuigen

De politie heeft onmiddellijk een buurtonderzoek ingesteld hetgeen verschillende getuigen heeft opgeleverd. Ook zijn er videobeelden ten behoeve van het onderzoek veiliggesteld.

De wijkteamrecherche van Oud Zuid wil graag in contact komen met getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken en vraagt mensen te melden wanneer en waar de kledingstukken te koop worden aangeboden.

Ramkraak in PC Hooftstraat