AMSTERDAM - Drie belangrijke getuigen van de moord op de eigenaresse van een kinderdagverblijf in Amsterdam hebben zich dinsdagavond gemeld bij de politie.

Het zijn twee jongens en een meisje die op het moment van het misdrijf in een nabijgelegen parkje waren. Zij hebben de dader mogelijk gezien, voordat hij de vrouw neerstak of toen hij erna vluchtte. De drie meldden zich, nadat de politie hen daar in de media toe had opgeroepen.

Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. Een nog onbekende persoon stak de 32-jarige Arzu Ebras maandagavond neer op de parkeerplaats voor kinderdagverblijf Moeders Schoot in Amsterdam-West.

Ze had het gebouw net op slot gedaan. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis.

Getuigen

Naast de twee jongens en het meisje hebben zich nog enkele personen gemeld die mogelijk iets hebben gezien. Ook heeft de politie het vermoedelijke steekwapen gevonden. Zij gaat dat onderzoeken op sporen. Een woordvoerder weigerde te zeggen wat voor wapen het precies is.

Een woordvoerster van het Amsterdamse stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, waar Moeders Schoot ligt, laat weten dat er woensdagavond een bijeenkomst is voor ouders en werknemers op het stadsdeelkantoor.

Zij kunnen daar informatie krijgen over wat er is gebeurd. Er zijn vertegenwoordigers van het stadsdeel, de politie en Slachtofferhulp bij.

Turkije

Ebras was van Turkse afkomst en wordt dus binnenkort in Turkije begraven. Er zijn plannen voor een herdenkingsbijeenkomst in Amsterdam, maar het is nog onduidelijk of en wanneer die zal plaatshebben.