AMSTERDAM - Hans en Connie Breukhoven gaan scheiden. Dit maakte het glamourkoppel dinsdag bekend.

De actrice en zangeres, die bekend werd als Vanessa, en de directeur van de winkelketen Free Record Shop traden in 1987 in het huwelijk.

Connie Breukhoven, wier meisjenaam Witteman luidt, behoudt de achternaam Breukhoven. Ook haar vier geadopteerde kinderen heten Breukhoven.

Het stel is in het geheim gescheiden en heeft de breuk pas bekend gemaakt nadat het papierwerk al achter de rug was.

Groot impact

''Omdat onze beslissing grote impact heeft op ons en onze kinderen, willen wij u vragen dit met respect te behandelen'', aldus de Breukhovens.

''We hebben alle zaken inmiddels in goed onderling overleg geregeld." Het glamourkoppel wil verder geen commentaar geven.

Speculaties

Connie en Hans Breukhoven leerden elkaar kennen in 1986 in Zuid-Frankrijk. Naar verluidt was het liefde op het eerste gezicht. De media speculeerden de afgelopen jaren met terugkerende regelmaat over hun huwelijk.

Soms gingen de wildste verhalen de ronde over het glamourpaar. Ook is in het verleden uitgebreid geschreven over de ruzies tussen het echtpaar en de kinderen. In 2006 leidde dit er toe dat het tweetal besloot zich terug te trekken uit de publiciteit en de media te verzoeken hen met rust te laten.

Jaar van showbizzbreuken

Het jaar 2009 lijkt het jaar te worden van de showbizzbreuken. Op 20 mei kondigden zangerers Patricia Paay en ondernemer Adam Curry aan te gaan scheiden na een huwelijk van ruim twintig jaar.

Een dag eerder liep de veelbesproken relatie van zanger Jan Smit en actrice Yolanthe Cabau van Kasbergen op de klippen.