AMSTERDAM - Werknemers en ouders zijn dinsdagochtend aangeslagen over de dood van de eigenaresse van het kinderdagverblijf Moeders Schoot in Amsterdam-West.

De 33-jarige vrouw werd maandagavond door een nog onbekende persoon doodgestoken op de parkeerplaats voor het verblijf, vlak nadat ze dat op slot had gedaan.

Het kinderdagverblijf aan de Doctor H. Colijnstraat is dinsdag gesloten, maar er zijn wel begeleidsters aanwezig om ouders te informeren over wat er is gebeurd. Mensen omhelzen elkaar en barsten in tranen uit.

Khadija Hafidi Bassaid las het nieuws maandagavond op internet. ''Het is dramatisch, gewoon hartverscheurend.''

Zij heeft haar zoon thuisgelaten, maar is poolshoogte komen nemen. Volgens haar was het slachtoffer een ''hele lieve vrouw''. ''Het was een moeder voor iedereen.''

Steun

Een andere moeder, die haar naam liever niet wil geven, heeft het nieuws ook al gehoord. ''Ik ben even naar binnen gestapt om te horen of het kinderdagverblijf open is en om mijn steun te betuigen aan de begeleidsters.''

De vrouw zegt ''erg geschokt'' te zijn. ''Het is de bekende begeleidster van je kinderen. Daar heb je toch dagelijks contact mee.''

Een andere moeder komt haar twee zoontjes naar het dagverblijf brengen. Zij weet nog niet wat er is gebeurd. Als ze het hoort, brengt ze een hand naar haar hart en kan ze geen woord meer uitbrengen.

Kinderen

Volgens een aantal ouders was het slachtoffer van Turkse afkomst, getrouwd en had ze zelf een aantal kinderen. Niemand heeft een idee waarom ze is neergestoken.

Moeders Schoot heeft nog een ander filiaal. Ook dat is dinsdag gesloten. Volgens een van de begeleidsters is nog onduidelijk of en wanneer de twee kinderdagverblijven weer opengaan.

Verdachte

De politie heeft nog geen verdachte aangehouden, zo liet een woordvoerder dinsdagochtend weten. Ook weet zij nog niet wie de dader is en wat zijn motief is.

De politie heeft inmiddels een aantal getuigen gehoord, maar de zegsman kon niet zeggen wat zij hebben verklaard. Het moordwapen is nog niet gevonden.