DEN BOSCH - Door werkzaamheden aan de A2 Rondweg Den Bosch kan in de tweede helft van augustus verkeershinder ontstaan. Dat heeft Rijkswaterstaat maandag laten weten.

Verkeer tussen Eindhoven, Nijmegen en Utrecht wordt bij Den Bosch tijdelijk omgeleid. Het plaatselijke verkeer moet rekening houden met afgesloten wegen en op- en afritten.

De rondweg wordt verbreed van 2x3 naar 4x2 rijstroken. De verbouwing is naar verwachting in september 2010 afgerond.

Nijmegen

De snelweg A325 voor de Waalbrug bij Nijmegen is van vrijdagavond 21 augustus tot en met maandagochtend 24 augustus afgesloten voor verkeer. Dat meldde de gemeente Nijmegen maandag. De snelweg wordt omgebouwd tot een stadssingel.

In het betreffende weekeinde worden tijdelijke rijbanen aangelegd en wordt de weg op een aantal plekken opgehoogd. Het auto- en busverkeer kan gebruik maken van omleidingen en het stadscentrum blijft gewoon bereikbaar, aldus de gemeente.

De Waalbrug blijft open voor verkeer. Weggebruikers moeten wel rekening houden met verkeershinder.

Gratis busvervoer

Op zaterdag 22 augustus biedt de gemeente Nijmegen gratis busvervoer aan vanuit Nijmegen-Noord en vanuit de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard naar het centrum van Nijmegen. Daarnaast is er gratis treinvervoer vanaf de stations Nijmegen-Lent en Elst. Promotieteams delen op deze NS-stations gratis treinretourtjes uit aan reizigers naar Nijmegen-Centraal Station.

De snelweg A325 is een belangrijke toegangsweg naar Nijmegen. Door de stadsuitbreiding van Nijmegen naar het noorden, verandert de snelweg in een stadssingel.