DEN HAAG - De grootste regeringspartij CDA staat in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond nog steeds net boven de PVV. Vorige week stond het CDA op 32 zetels, deze week zakt het naar 31.

Net als vorige week staat de partij een zetel hoger dan de PVV van Geert Wilders, die ook een zetel zakte. Momenteel bezetten de christendemocraten 41 en de PVV negen plekken in de Tweede Kamer.

De nieuwste peiling laat weinig verschuivingen zien vergeleken met een week geleden. De ChristenUnie (nu zes, vorige week ook zes zetels) en de SP (nu 25, vorige week elf zetels) stijgen elk met een zetel.

De overige partijen blijven op hetzelfde niveau: D66 (nu drie zetels) krijgt er 21, de PvdA (nu 33) blijft net als vorige week op vijftien zetels staan. Ook de VVD (nu 21 zetels) blijft staan op zestien, GroenLinks (nu zeven) op twaalf, Partij voor de Dieren (nu twee) op drie, de SGP (nu twee) blijft op twee en Trots op Nederland houdt haar huidige ene zetel in de Kamer.

Inkomsten

Bijna de helft van de PVV-, SP- en GroenLinks-stemmers denkt dat inkomsten uit arbeid door de financiële crisis zullen afnemen. Bij de PvdA is een vijfde die mening toegedaan.

Een derde van de PVV en SP kiezers verwacht dat hun baan op de tocht komt. Bij PvdA, CDA en VVD stemmers is dat minder dan 20 procent.