NEW YORK - Negen mensen zijn zaterdag naar alle waarschijnlijkheid om het leven gekomen toen een helikopter en een vliegtuigje op elkaar botsten in New York.

Dat heeft Michael Bloomberg, de burgemeester van de miljoenenstad, bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

De crash deed zich voor boven de rivier de Hudson. Aan boord van de helikopter waren naast de piloot vijf Italianen.

In het vliegtuigje, een Piper PA-32, zaten drie inzittenden, onder wie een kind. Twee stoffelijke overschotten zijn inmiddels geborgen.

Knal

Volgens getuigen was er een luide knal te horen, waarna de helikopter 'als een steen' uit de lucht viel. Het vliegtuig verloor een vleugel.

Het weer lijkt geen rol te hebben gespeeld bij het incident, want het was onbewolkt en er stond nauwelijks wind.Een groot aantal mensen was getuige van het ongeval.

De helikopter, een Eurocopter AS 350, was eigendom van het bedrijf Liberty Tours. Deze onderneming is gespecialiseerd in toeristische vluchten langs onder meer Manhattan en het Vrijheidsbeeld.

Noodlanding

Twee jaar geleden gebeurde er ook al eens een ongeval met een helikopter van Liberty Tours. Destijds slaagde de piloot erin een noodlanding te maken op de Hudson, na een vrije val van meer dan 150 meter.

In januari was de Hudson ook het toneel van een ongeval met een vliegtuig. Een toestel van US Airways maakte toen een noodlanding in de rivier de Hudson, nadat alle motoren waren uitgevallen. Alle 155 inzittenden kwamen met de schrik vrij.