ROERMOND - De politie heeft zaterdag bij het terrein van festival Solarweekend aan de Maasplassen in Roermond het stoffelijk overschot van een 21-jarige man uit het Belgische Retie gevonden. Dat heeft de politie zaterdag laten weten.

De politie vond het ontzielde lichaam in een geparkeerde auto net buiten het terrein van het Solar-festival.

Onduidelijk is of het overlijden van de man te maken heeft met zes onwelwordingen op het festivalterrein als gevolg van drugsgebruik.

Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat het slachtoffer in de nacht van vrijdag op zaterdag in Roermond is aangekomen vanaf een ander feest. Hij is niet op het festivalterrein geweest. De man heeft zijn auto vlakbij het festivalterrein geparkeerd en is daarin dood aangetroffen.

Onwel

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er op de camping van het festivalterrein vier mensen onwel geworden en in de loop van zaterdag nog eens twee.

Vijf personen zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en een persoon werd ter plaatse behandeld. Mogelijk zijn zij onwel geworden door het gebruik van drugs GHB of Ketamine, aldus de politie.

Maatregelen

De hulpverleningsorganisaties hebben in samenwerking met de organisatie van het festival preventieve maatregelen genomen. Zo worden er posters opgehangen en flyers uitgedeeld met de waarschuwing dat er mogelijk GHB of Ketamine in omloop zijn en het dringende verzoek om daarvan af te blijven.

Ook worden particuliere drugshonden ingezet bij de toegangen van het festivalterrein en surveilleren de beveiliging en de politie intensief.

Solar

Hulpverleners, politie en organisatie spreken van een betreurenswaardig incident. Volgens de organisatie komen 17.000 bezoekers op het festival af.

Solar is een creatief cross-overfestival met veel muziek en kunst. het festival wordt voor de vijfde keer gehouden aan de Maasplassen bij Roermond. BNN zendt zondagochtend op Nederland 3 van 01.00 uur tot 02.45 uur een registratie van het festival uit.