BRUSSEL - De laatste voortvluchtige van een ontsnapping uit een gevangenis in Brugge, Ashraf S., was donderdag betrokken bij een verkeersongeval in Marokko.

Dat heeft de Belgische krant De Standaard zaterdag gemeld op gezag van juridische bronnen.

S. reed met een auto in de buurt van de Marokkaanse stad Al Hoceima. Zijn familie komt daar vandaan.

Hij raakte betrokken bij een ongeval door met hoge snelheid te rijden, aldus De Standaard. Na het ongeluk vluchtte de ontsnapte gevangene te voet de bergen in. Hij zou lichte verwondingen hebben opgelopen.

Ashraf S. geldt als de gevaarlijkste van de drie gevangenen die 23 juli uit de gevangenis van Brugge ontsnapten met een gekaapte helikopter. Hij is de laatste van hen die nog voortvluchtig is.

Betonnen palen

Om te voorkomen dat gedetineerden opnieuw ontsnappen met een helikopter, zoals eind juli in Brugge gebeurde, overweegt de Belgische minister van Justitie Stefaan De Clerck betonnen palen te laten neerzetten op de binnenplaatsen van gevangenissen.

Aanvankelijk wilde De Clerck netten laten spannen over de binnenplaatsen om te verhinderen dat helikopters daar landen, maar dat zou te duur zijn.

De Vlaamse krant De Morgen heeft dat zaterdag gemeld. Het plan zit volgens een woordvoerder van de minister nog ''in een studiefase''. De ontsnapping in Brugge was niet de eerste in België waarbij van een helikopter gebruik werd gemaakt. In 2007 gebeurde dat ook al tweemaal.