AMSTERDAM – In navolging van gevestigde politieke partijen, en sinds kort ook de PVV, krijgt Trots op Nederland van Rita Verdonk ook een jongerenafdeling.

Dat schrijft HP/De Tijd.

Initiatiefnemer is de 16-jarige scholier uit Amstelveen Michael Serphos. Deze gedreven jongen is eveneens actief bij scholierenbond LAKS.

Serphos beperkt zich voorlopig tot de TON-jongeren in Amsterdam. Volgens hem zijn in andere gemeenten ook plannen voor jongerenafdelingen.

“Het idee om een jongerenpartij op te zetten speelt al langer binnen de partij. Ik begin nu in Amsterdam en we zijn druk bezig met sollicitaties voor het jongerenbestuur."

Jongerenorganisaties

Volgens Serphos moet zijn jongerenafdeling veel dichter bij de partij gaan staan dan veel politieke jongerenorganisaties.

"Politieke jongerenorganisaties zoals de JOVD en de Jonge Democraten staan in ruime zin los van hun partijen. Wij dragen echter dezelfde standpunten uit als Trots op Nederland.”

Trots op Nederland kan momenteel niet op veel steun in het land rekenen. In veel peilingen staat de partij op nul zetels.