BORNE - De vader van de van poging tot doodslag verdachte waterpolozusjes R. uit Borne, zegt dat zijn dochters onschuldig zijn. ''De aanklacht van het OM is zwaar overdreven. Belachelijk en schofterig'', liet de geëmotioneerde vader vrijdag weten.

Volgens het OM hebben de 16- en 22-jarige vrouwen bij een wedstrijd tussen de clubs NZC en WS Twente in Neede een tegenstandster zo lang onder water geduwd dat teamleden eraan te pas moesten komen om het slachtoffer te ontzetten.

Volgens de vader van de zusjes klopt de versie van het OM niet helemaal. ''Die bewuste tegenstandster was mijn dochters al de hele wedstrijd aan het schoppen en slaan. Mijn jongste kind kwam met beschadigde borsten en ogen thuis."

"Tijdens de wedstrijd ging mijn oudste verhaal halen bij het meisje en is er een worsteling ontstaan. Maar er was nooit sprake van opzet of een actie tot doodslag.''

Lidmaatschap

Volgens de vader klopt het evenmin dat zijn dochters geroyeerd zijn door hun vereniging WS Twente. ''Ze hebben zelf hun lidmaatschap opgezegd. Ze durven nooit meer te waterpoloën.''

De rechtszaak zou donderdag plaatsvinden, maar is door ziekte van een advocaat uitgesteld.