ALMELO - Twee zusjes uit het Twentse Borne die in een waterpolowedstrijd een tegenstandster lange tijd onder water hebben gehouden, worden door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van poging tot doodslag.

De zaak zou donderdag bij de rechtbank in Almelo worden behandeld, maar is aangehouden. Waarschijnlijk volgt de inhoudelijke behandeling in oktober.

Het voorval deed zich vorig jaar oktober voor in Neede in Gelderland, in een wedstrijd tussen de clubs NZC en WS Twente uit Borne. De zusjes R., 22 en 16 jaar, drukten een lid van de tegenpartij onder water nadat zij had gescoord.

Ze hielden volgens de voorzitter van de zwemclub uit Neede het slachtoffer zo lang onder water dat teamleden eraan te pas moesten komen om haar te ontzetten.

Stressstoornis

Het slachtoffer heeft een posttraumatische stressstoornis opgelopen. Ze kon lange tijd niet werken en is nog steeds niet in staat om weer aan waterpolowedstrijden deel te nemen. De zusjes R. zijn onmiddellijk na het voorval door hun vereniging geroyeerd.

Aanvankelijk zou de rechtbank de zaak donderdag behandelen. De zaak van de minderjarige verdachte achter gesloten deuren, die van de oudste verdachte openbaar.

De zaak ging donderdag niet door in verband met ziekte van de advocaat van de zusjes.