DEN HAAG - Op de stranden is het donderdag overvol. Volgens Paul Zonneveld van de Vereniging van Strandpaviljoenhouders lijkt het erop dat veel mensen een dagje vrij hebben genomen.

''Bovendien is het natuurlijk ook nog vakantie, zegt hij. Zonneveld denkt dat het tot donderdagavond druk blijft op de stranden. ''Het weer blijft prima.

Donderdagochtend stonden er volgens de ANWB al files richting de badplaatsen. Het was al vroeg druk op de wegen richting de Zeeuwse stranden.

Maar ook de wegen naar Scheveningen, Katwijk, Bloemendaal, Zandvoort en Castricum stonden vol. De meest files zijn nu weg. 

Pech

De Wegenwacht van de ANWB heeft het door het warme weer druk met pechgevallen. De drukte doet zich vooral voor op de wegen naar de kust en de Friese meren.

De wachttijden kunnen soms oplopen tot ruim een uur. Dat meldt de ANWB.

De meest voorkomende pech waar automobilisten mee kampen zijn problemen met de koeling van de motor en lege accu's. Ook laten veel automobilisten de autosleutels achter in hun voertuig.

Bezetting

Volgens een woordvoerder heeft de ANWB de bezetting van de Wegenwacht opgevoerd en een deel van de hulpverleners verplaatst vanuit gebieden waar het rustiger is.

De ANWB verwacht een drukke avondspits en adviseert badgasten langer op het strand te blijven om de drukte te omzeilen.

''Komen mensen toch in de file terecht dan kunnen ze het beste de airconditioning uitzetten, de ramen opendoen en de verwarming aanzetten zodat de warmte van de motor goed afgevoerd kan worden'', aldus de woordvoerder. Verder raadt hij aan iets te drinken mee te nemen voor onderweg.

Lezersfoto's

Bekijk alle lezersfoto's van het zomerse weer op NUfoto.nl