BANGKOK - Op het vliegveld van het Thaise vakantie-eiland Koh Samui is dinsdag een vliegtuig gecrasht. Aan boord waren volgens de Nederlandse ambassade in Bangkok zeker negen Nederlanders.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn drie Nederlanders lichtgewond in een ziekenhuis opgenomen.

Twee van hen zijn inmiddels ontslagen uit de kliniek, een derde moet de nacht er doorbrengen.

Het toestel, een ATR 72 van de Thaise luchtvaartmaatschappij Bangkok Airways, probeerde tijdens een zware regenbui te landen. Het toestel gleed door en kwam tot stilstand tegen een oude verkeerstoren.

Piloot

Volgens Buitenlandse Zaken waren er 68 mensen aan boord van het toestel. De piloot kwam om het leven. De co-piloot raakte bekneld in het toestel.

Bangkok Airways liet weten dat zeven mensen gewond zijn geraakt, van wie vijf ernstig. Andere Thaise bronnen repten van circa veertig gewonden.

Volgens een van de Nederlandse inzittenden, Marion Wismeijer, ging de vlucht al slecht vanaf het vertrek uit de zuidelijke stad Krabi.

Wiebelig

''Het weer was slecht, het regende vreselijk hard en er was veel turbulentie. Ik merkte dat het landen niet helemaal lekker ging, heel wiebelig'', zei ze vanuit een hotel waar de passagiers zijn opgevangen.

De luchtverbinding tussen de toeristische trekpleisters Krabi en Koh Samui wordt veel gebruikt door vakantiegangers. Volgens de politie van Koh Samui zijn dan ook voornamelijk toeristen gewond geraakt.

Onder de passagiers zouden behalve de negen Nederlanders ook Duitsers, Britten, Ieren en Israëli's zijn. 

Op Zie.nl staan beelden van net na de crash.

Vliegtuigcrash in Thailand