BRUNSSUM - De politie onderzoekt de vermissing van de -jarige Samira van de Wal uit Brunssum. De verslaafde prostituee is 11 juli voor het laatst gezien bij het station in Heerlen,. Sindsdien ontbreekt van haar elk spoor, meldde de politie dinsdag. Zij houdt rekening met een misdrijf.

In de vroegere oostelijke mijnstreek zijn tussen 1989 en 2001 zes heroïnehoertjes vermoord. Geen van de zaken werd opgelost. In februari 2002 liet de politie weten dat er een verband bestaat tussen deze moorden: de vermoorde vrouwen werkten als prostituee in Heerlen, waren verslaafd aan harddrugs en in of rond Heerlen om het leven gebracht.

In juli 2000 werd het lijk van de 22-jarige Nadia Mehallaoui gevonden in de bossen bij het Midden-Limburgse Koningsbos. Ruim een jaar later vond de politie het lijk van de 34-jarige Ilona Quaedflieg op de Brunssummerheide. Zij was toen sinds drie maanden vermist. Beide vrouwen werkten als heroïnehoertje in Heerlen. Een woordvoerder van de politie kon dinsdag niet zeggen of er een verband bestaat met de nu gemelde vermissing van de 20-jarige Samira.

Begin juni vorig jaar werden in een week tijd drie heroïnehoertjes ernstig mishandeld in Heerlen. Een vrouw werd na verkracht te zijn bijna gewurgd, maar een toevallige passant wist deze moord te voorkomen.

De gemeente Heerlen doet intussen veel moeite om heroïnehoertjes te verdrijven uit de stationsbuurt, onder meer door hoerenlopers aan te pakken. Maar de gemeente kreeg van de rechter onlangs geen toestemming om bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer kentekens van verdachten van hoerenloperij op te vragen. Heerlen is tegen deze rechterlijke uitspraak in hoger beroep gegaan.