AMSTERDAM - De Gay Pride in Amsterdam is zondagavond tot een einde gekomen. Bij de Stopera was een slotfeest, dat de hele dag duurde en rond elf uur was afgelopen. Artiesten als Gordon, Jamai en K-otic traden op.

Dit jaar trok het evenement in de hoofdstad een recordaantal bezoekers. 560.000 mensen kwamen naar het spektakel kijken.

Een woordvoerder van de politie spreekt van een drukkere editie dan vorig jaar, niemand zou in verband met de feestelijkheden zijn aangehouden.

Tel Aviv

Bezoekers van het feest hielden rond zes uur een minuut stilte voor de slachtoffers van de dodelijke schietpartij in een homo-ontmoetingscentrum in Tel Aviv (Israël).

Een in het zwart geklede schutter schoot daar zaterdagavond een man en een vrouw dood, zeker dertien personen raakten gewond. Het zou gaan om een tegen homo's gerichte aanslag.

Ballonnen

De organisatie van de Gay Pride liet als teken van medeleven tientallen roze ballonnen met regenboogvlaggen opstijgen. De regenboogvlag is het internationale symbool van de homobeweging.

De Gay Pride begon vorige week zondag. De hele week waren er tal van activiteiten: tentoonstellingen, debatten, filmvoorstellingen en natuurlijk heel veel feesten. Het traditionele hoogtepunt was de Canal Parade op zaterdag.

Tachtig boten met schaars geklede deelnemers, maar ook met politici voeren door de grachtengordel.

Lezersfoto's

Bekijk alle lezersfoto's van de Gay Pride op NUfoto.nl