ROTTERDAM - Drie passagiers van de verongelukte toeringcar liggen in Spanje liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Dat heeft hulporganisatie SOS International zondag gezegd. In totaal verblijven nog twintig passagiers in Spaanse ziekenhuizen.

Er zijn ook nog passagiers die in de Costa Brava buiten ziekenhuizen verblijven. Volgens SOS gaat het vooral om familieleden en vrienden van mensen die in het ziekenhuis liggen. De woordvoerder kon niet aangeven om hoeveel mensen het precies gaat.

Naar huis

Zaterdag bracht een vliegtuig zestien passagiers naar huis. Zondag werden er zes overgevlogen. SOS International verwacht dat er dinsdag weer een vliegtuig vertrekt vanuit Girona naar Rotterdam.

Het is nog niet bekend wanneer de stoffelijke overschotten de zes omgekomen passagiers naar Nederland worden overgebracht. De Spaanse autoriteiten moeten daarvoor toestemming geven. De lichamen zijn al wel door familieleden geïdentificeerd.

De aantallen 'zwaargewonden' en passagiers in 'kritieke' toestand verschillen met wat zaterdag werd doorgegeven. Volgens een woordvoerder van SOS International hanteren de verschillende hulpverleners verschillende definities.