LONDEN - De Britse kroonprins Charles zet de komende tijd het mes in zijn officiële verplichtingen. Hij wil op die manier meer tijd vrijmaken voor zijn jongste zoon Harry, die onlangs in het nieuws kwam toen bleek dat hij drugs had gebruikt.

Charles betrapte Harry met een joint op zijn buitenverblijf, zo meldden Britse kranten een week geleden. Naar aanleiding daarvan besloot Charles om zijn zoon voor een dag naar een ontwenningskliniek te sturen om hem zo met de ellende van drugsgebruik te confronteren. Charles kreeg alom veel waardering voor deze aanpak.

Om te voorkomen dat Harry opnieuw op het verkeerde pad gaat, wil Charles hem de komende tijd vaker met hem samen zijn. De Britse kroonprins zal daarom zijn officiële verplichtingen beperken. Alleen wanneer hij als voorzitter of beschermheer van een liefdadigheidsinstelling wordt gevraagd zal de zoon van koningin Elizabeth in actie komen.

The Times meldt dat Charles met name veel van zijn verplichtingen in de zomervakantie laat lopen. De kroonprins is betrokken bij zo'n 370 liefdadigheidsinstellingen. Maandelijks wordt hij zo'n tien keer gevraagd door andere stichtingen die ook iets van hem willen.

/ACHTERKLAPPolitie-onderzoek naar prins Harry