AMSTERDAM - Het politiebureau in Nieuwegein is weer vrijgegeven. Zaterdagmiddag werd het ontruimd nadat een 39-jarige man eerst met een vuurwapen personeel had bedreigd en daarna zei dat er een bom in de publieksruimte lag.

Om 18.15 uur kwam de man, gekleed in een militair uniform, het bureau binnen. Hij wilde aangifte doen en gaf daarbij aan dat het snel moest gebeuren.

Toen het niet snel genoeg ging, trok de man een vuurwapen en bedreigde het personeel. Agenten wisten hem te overmeesteren.

Toen hij werd ingesloten zei de man echter dat hij een tas met een bom in de publieksruimte van het bureau had geplaatst.

Onderzocht

Het bureau werd uit voorzorg ontruimd. De arrestanten die vastzaten op het bureau werden overgebracht naar een andere politiebureau.

Medewerkers van de Explosieven Opruimings Dienst hebben zaterdagavond het pakketje dat de man had achtergelaten, onschadelijk gemaakt.

De politie wilde niet ingaan op de vraag of het pakketje inderdaad gevaarlijk was. Onderzoek moet dat uitwijzen, aldus een woordvoerder.