STOCKHOLM - De Zweedse politie heeft dinsdagmiddag niets concreets willen zeggen over de stand van zaken in het onderzoek naar de moord op minister Anna Lindh van Buitenlandse Zaken, vorige week. De woordvoerster wilde tijdens een persconferentie niet antwoorden op de vraag of de identiteit van de verdachte man inmiddels vaststaat. Zij wilde alleen kwijt dat het onderzoek 'in een zeer intensieve fase' verkeert.

Meldingen in Zweedse kranten en op de Zweedse televisiezender SVT als zou rond het middaguur iemand zijn aangehouden die zeer sterke gelijkenis vertoont met de man die te zien is op videobeelden uit het warenhuis NK - waar Lindh werd neergestoken - wees de politiewoordvoerster van de hand als 'onjuist'.

Media

De media die de berichten over de aanhouding brachten, zeggen zich te baseren op meerdere gelijkluidende bronnen binnen de politie, die veel details verteld hebben. Dat de politie nauwelijks antwoord op de vele vragen wilde geven, zien sommigem als een aanwijzing dat er op korte termijn een doorbraak in het onderzoek te verwachten is.