PLYMOUTH - Een acht maanden baby die uit de baarmoeder van haar vermoorde moeder was gesneden en meegenomen, is woensdagavond levend teruggevonden.

Dat meldden Amerikaanse media. De baby werd in het gezelschap van haar waarschijnlijke kidnappers, een 35-jarige vrouw en een mannelijk kompaan, aangetroffen in de plaats Plymouth in de staat New Hampshire.

Beide verdachten worden verhoord. De baby wordt onderzocht in het ziekenhuis maar lijkt in goede gezondheid te verkeren.

Stankoverlast

De 23-jarige zwangere vrouw werd vorige week vermoord. Ze werd zwaar verminkt aangetroffen in haar woning in Worcester, Massachusetts, nadat buren hadden geklaagd over stankoverlast. Pas tijdens de autopsie bleek dat de vrouw zwanger was geweest.

De 35-jarige vrouw was een kennis van het slachtoffer.Ze had de argwaan van haar omgeving gewekt door te beweren dat ze net bevallen was.

Kinderwens

Het geval staat niet op zichzelf in de Verenigde Staten. Het afgelopen jaar is het al drie keer eerder voorgekomen dat een zwangere vrouw werd opengesneden voor haar baby. Altijd was de dader een vrouw met een kennelijke kinderwens.