AMSTERDAM - Verwanten van de 33-jarige O. Sanchez uit Texas die haar baby van drieënhalve week op gruwelijke wijze om het leven bracht, hebben dinsdag gezegd dat zij schizofreen is en lijdt aan een postnatale psychose.

Sanchez verbleef langdurig en herhaaldelijk in een psychiatrische inrichting. Haar geestelijke gezondheid zou in de week voor haar daad zienderogen slechter zijn geworden.

Sanchez is in staat van beschuldiging gesteld voor moord. De borgsom is op een miljoen dollar gesteld. De vader van de baby,

Scott Buchholtz, zei tegenover de San Antonio Express-News dat zij ter dood moet worden gebracht.

Opgegeten

Sanchez bewerkte maandag haar zoontje met een mes en onthoofdde het kind, omdat dit moest van de duivel, zo vertelde zij tegenover de politie. Volgens een politiewoordvoerder had Sanchez een deel van de hersenen en drie teentjes van het jongetje opgegeten.

De vrouw stak zichzelf na de moord met een mes in buik en borst, en werd opgenomen. Er werden in de woning een zwaard, machete en keukenmes in beslag genomen.

Catheter

Sanchez en Buchholtz leefden tijdens de zwangerschap en de eerste twee weken na de bevalling samen, zei Buchholtz. De bevalling verliep problematisch door een ontsteking en zij moest ongeveer een week een catheter gebruiken.

Die tegenslag werkte de depressie in de hand, zei Buchholtz. Hij was na twee weken bij zijn ouders ingetrokken.