AMSTERDAM - Bezoekers van safaripark Beekse Bergen mogen vanaf zaterdag niet meer met ontbloot bovenlijf door het dierenpark lopen.

Daar schrikken de giraffen, gorilla's en leeuwen zich namelijk wezenloos van. "Alleen gorillamannen mogen nog imponeren met ontbloot bovenlijf."

Het wildlifepark voert naar eigen zeggen als eerste dierentuin een dresscode in, of liever gezegd een 'blote bast'-verbod.

De directie staat bijna alles toe: korte broeken, sandalen met geitenwollen sokken en boerka's.

Schrikreacties

Alleen het ontblote bovenlijf is niet langer toegestaan, omdat het de dieren stoort. Dat blijkt uit de 'waargenomen schrikreacties' bij de bewoners van het park, grapt manager Sjors van den Boogaart.

Het verbod gaat op 1 augustus in. "Het showen van een harig en ontbloot bovenlijf is vanaf dan alleen nog maar weggelegd voor onze vier gorillamannen", aldus Van den Boogaart.

Bij de invoering van de dresscode speelt verder mee dat het safaripark het niet gepast vindt dat veel kinderen worden geconfronteerd met half-ontblote bezoekers.

Souvenirshop

"Natuurlijk moet iedereen in z'n vrije tijd kunnen dragen wat hij of zij wil, maar bij een kindvriendelijke dagattractie als die van ons, vinden we het net als het leeuwendeel van onze bezoekers niet gepast."

Het park is overigens niet van plan om boetes uit te delen, mochten bezoekers vanwege de hitte toch besluiten deels uit de kleren te gaan.

"Nee, die bezoekers verwijzen we met een glimlach naar de souvenirshop vol T-shirts."