MAASTRICHT - De Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO) heeft met een briefkaartactie voor verwarring gezorgd bij mensen.

De stichting verstuurde tienduizenden vakantiekaarten, waarop de fictieve Arno en Dinie aankondigen dat ze na hun vakantie hun poes op komen halen.

De kaart was persoonlijk geadresseerd. Enkele dagen daarna volgde een brief van de stichting, waarin ze uitlegde dat het gevoel van vervreemding die de kaart oproept, iets is wat Alzheimer-patiënten voortdurend ondergaan.

''De gedachte achter deze mailing was om aandacht te vestigen op de ziekte van Alzheimer en de invloed van de ziekte op een patiënt. Helaas heeft de postkaart bij een aantal donateurs verwarring veroorzaakt. Dit is natuurlijk nooit de bedoeling geweest'', aldus ISAO op haar website.

Kwade bedoelingen

De stichting zegt de verwarring te betreuren en biedt haar excuses aan voor de kwestie, waar Trouw dinsdag over berichtte.

Ruim tweehonderd boze of verwarde mensen benaderden de stichting. ''Sommigen dachten dat er kwade bedoelingen achter zaten, dat er die zaterdag mensen zouden langskomen'', lichtte een woordvoerster toe. ''Daar hebben we absoluut niet bij stilgestaan.''

Alzheimerkaart