STOCKHOLM - Zes dagen na de moord op de populaire Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Anna Lindh is de dader nog steeds op vrije voeten. Dinsdagochtend had de politie nog geen doorbraak bereikt, aldus de Zweedse media.

Hoewel de foto van de hoofdverdachte inmiddels via Interpol door heel Europa is verspreid, ontbreekt de gouden tip. Ook de DNA-sporen van de vermeende dader, aangetroffen op een honkbalpetje, hebben nog niets opgeleverd.

Buitenlander

Volgens de krant Dagens Nyheter sluit de politie niet meer uit dat de gezochte man een buitenlander is. Volgens een hoge politiefunctionaris in de krant kan dit de reden zijn waarom de speurtocht in Zweden nog niks heeft opgeleverd.

Normaliter leidt de publicatie van beelden gemaakt door camera's snel tot de identificatie van de gezochte persoon, aldus de beambte. De -jarige Lindh werd vorige week in een warenhuis in Stockholm neergestoken.

Beloning

Het boulevardblad Expressen meldt dat de politie geen beloning wil uitloven. Voor deze weg koos de politie na de moord op premier Olaf Palme in 1986. De 50 miljoenen kronen (5,5 miljoen euro) zijn echter nooit uitbetaald. De moord op de sociaaldemocratische minister-president is nog altijd niet opgehelderd