TILBURG - Met zeker 1,4 miljoen bezoekers heeft de kermis in Tilburg het drukste jaar ooit beleefd. Kermiswethouder Joost Möller heeft dat zondag op de slotdag van het evenement bekendgemaakt.

De gemeente denkt dat de drukte is te verklaren door het goede weer. Het was negen van de tien dagen droog op de grootste kermis van de Benelux. Bovendien was de temperatuur aangenaam.

De kermisexploitanten blikten zondag ook terug op een geslaagde kermis. Bezoekers besteedden vermoedelijk wel wat minder maar de omzetten waren desondanks goed, aldus de vertegenwoordigers van de twee grote kermisvakbonden.

Aantrekkingskracht

"De kermis heeft zijn aantrekkingskracht weer bewezen'', zei directeur Jan Boots van de Nederlandse Kermisbond.

De drukste dag was traditioneel de Roze Maandag met in totaal 310.000 bezoekers.

Arrestaties

De politie verrichtte tijdens de kermis in totaal zestig arrestaties. Erg weinig, oordeelde de wethouder zondag. Tijdens de eerste nachtkermis zaterdagavond moesten agenten tot twee keer toe ingrijpen bij vechtpartijen.

Hulpverleners telden 203 meldingen, waaronder 75 blaren, 33 kinderen met schaafwonden en 21 insectenbeten. De gemeente haalde 170 ton afval op en in mobiele toiletten werd 35.000 liter urine opgevangen.