ARNHEM - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de moordop de 44-jarige Alex Wiegmink uit Drempt zoekt drie mannen, die opde dag van de moord heftig ruzie hebben gemaakt in het natuurgebiedde Posbank in Rheden. Een half uur tot drie kwartier later is dehuisschilder uit Drempt op die plek om het leven gebracht, denkt depolitie.

Dat bleek maandagavond toen de politie voor de vierde maal optelevisie aandacht vroeg voor de Posbank-moord. Na de uitzendingvan Opsporing Verzocht zijn 41 tips binnengekomen. De politie wilnog niets zeggen over de bruikbaarheid van die tips.

Alex Wiegmink is op 20 januari van dit jaar om het levengebracht. Voorbijgangers vonden zijn uitgebrande auto met daarinhet verkoolde lichaam uren later in de bossen in het Brabantse Erp.

Het rechercheteam heeft een getuige gevonden die meent dat hijde auto van de huisschilder in de buurt van Rosmalen heeft zienrijden. In de auto zaten twee mannen, die mogelijk eerder op dePosbank bij de ruzie betrokken waren. Ook vond de politie op eenparkeerplaats in het natuurgebied een muts, die van een van dedaders afkomstig moet zijn, aldus de politiewoordvoerder.

De politie werkt nog steeds met ongeveer twintig mensen aan hetonderzoek. Het staat vrijwel vast dat de Dremptenaar geendubbelleven leidde en niet betrokken was bij criminele zaken. Dehoofdofficier van justitie in Arnhem heeft 20.000 euro uitgeloofdvoor de gouden tip.