ROTTERDAM - De 25e editie van het Rotterdams Zomercarnaval is niet zonder smet verlopen. Zaterdagavond rond acht uur vielen een dode en een gewonde door een steekpartij op de Mauritsstraat.

De politie was massaal aanwezig bij het carnavalsfeest en kon ter plaatse een verdachte aanhouden. De toedracht van de dodelijke steekpartij wordt nog onderzocht.

Het is niet duidelijk of het incident direct verband houdt met het Zomercarnaval. De identiteit van de betrokkenen is nog niet bekend.

De jubileumeditie van het Rotterdams Zomercarnaval moest er één van vreugde, saamhorigheid en veiligheid worden. Op vooral dat laatste was het korps in de Maasstad ingesteld. Preventief fouilleren en politie in burger moesten de veiligheid garanderen.

Al eerder vielen tijdens het zomerse carnaval doden en gewonden te betreuren. Mede daarom was het de organisatie alles aan gelegen om het jubileumjaar zonder incidenten te laten verlopen.

Hoogtepunt

Met duizenden bezoekers heeft het korps Rotterdam er naar eigen zeggen alles aan gedaan de sfeer goed te houden. ''Maar je kunt niet iedereen fouilleren'', aldus de woordvoerder.

De carnavalsoptocht met 26 praalwagens en 29 carnavalsgroepen door het stadscentrum was 's middags het hoogtepunt van het feest. In totaal deden meer dan 2300 mensen uit de hele wereld mee.

De kersverse koningin van het carnaval, Sushma Bhatti uit Utrecht, voerde met haar groep Sparkling Mix de 2,5 kilometer lange parade aan.