AMSTERDAM - Een automobilist heeft vrijdagnacht in het Noord-Hollandse Bovenkarspel een groepje van vijf fietsers aangereden. Een 17-jarig meisje uit Stede Broec raakte hierbij zwaargewond aan haar rug.

De dader reed volgens de politie door zonder te stoppen, maar meldde zich zaterdagmiddag bij de politie. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij zit vast.

Het groepje reed rond 01.45 uur over de Hoofdstraat richting het Westeinde toen zij werden aangereden. Een meisje uit Enkhuizen werd als eerste geraakt. Zij zat bij iemand achterop en liep beenletsel op.

Zij mocht na behandeling in een ziekenhuis zaterdagochtend weer naar huis. Het meisje uit Stede Broec moest worden overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. Zij is buiten levensgevaar.

Bekende

De verdachte is een bekende van de politie, omdat hij de afgelopen negentien maanden al twee keer is aangehouden voor het rijden onder invloed. Een blaastest wees uit dat de man nu geen drank op had, maar een bloedtest moet uitwijzen of hij drugs heeft gebruikt.