STOCKHOLM - De politie in de Zweedse hoofdstad Stockholmis nog steeds op zoek naar de moordenaar van de minister vanBuitenlandse Zaken Anna Lindh. De politie spreekt eerdere berichtenin de media tegen dat de identiteit van de dader bekend is. Datheeft onderzoeksleider Leif Jenneqvist maandag gezegd.

De Zweedse krant Aftonbladet citeerde eerder op de dag op zijninternetsite een politiefunctionaris die zei te denken dat we "hembinnen twee dagen te pakken hebben". Jenneqvist ontkende ditechter en zei dat de politie graag meer ooggetuigen wil horen voorinlichtingen. Hij zei verder dat de publicatie van eencompositiefoto van de mogelijke verdachte, een 30-jarige lange manin een militair jack, nog steeds niets heeft opgeleverd.

Politiewoordvoerster Stina Wessling zei dat het onderzoek zichnu vooral richt op een man wiens gezicht op een video-opname tezien is, maar dat nog niemand is geïdentificeerd.

Eerder berichtte Aftonbladet dat de politie de identiteit heeftvastgesteld. Het zou volgens het blad mogelijk gaan om een bekendemessentrekker die eind jaren tachtig reeds voor het eerst door depolitie werd opgepakt.