AMSTERDAM – Vier Nederlandse vakantiegangers zijn deze week gewond geraakt in Tsjechië. Een van hen brak twee rugwervels.

Twee Nederlanders werden donderdagavond op hun camping overvallen door plotseling noodweer, meldt het AD.

De 25-jarige Martijn Cochenbach kreeg twee bomen op zich toen hij in zijn tent aan het opruimen was. Hij brak twee rugwervels.

Kinderen

Zijn vriendin Marianne Niehof (42) kwam er beter vanaf met een hersenschudding en een beurse schouder. Het stel was met vier kinderen op vakantie, de meisjes van tussen de 9 en 18 waren op het moment niet in de tent en hebben geen verwondingen.

Het gezin was op vakantie op de Nederlandse Vodatent-camping Lisci Farma in de buurt van het stadje Vrchlabí in het noorden van Tsjechië.

Gegild

“We waren de tent aan het opruimen”, vertelt Cochenbach. “Mijn vriendin keek naar buiten en zag een boom omvallen. Zij kon nog wegrennen, maar ik was te laat. Voor ik het wist voelde ik een harde klap op mijn rug. Ik heb alles bij elkaar gegild.”

Het stel is naar het ziekenhuis gebracht waar Cochenbach nu nog ligt. Zijn vriendin vertelt: “Bomen waren als lucifers doormidden gebroken.”

Andere gewonden

Bovendien laat ze weten dat er in het gebied nog meer Nederlanders waren. “Veel van hen hebben kleine verwondingen opgelopen zoals kneuzingen, bulten en snijwonden.”

Waar de andere twee gewonden zich precies bevinden is nog niet bekend.