WINSUM - Drie vrouwen hebben vrijdag aangifte gedaan tegen de billenfotograaf uit Winsum. Dat maakte de Groningse politie vrijdag bekend.

Donderdagavond werd de 24-jarige man aangehouden op verdenking van het stiekem fotograferen en filmen van achterwerken van jonge vrouwen.

De vrouwen komen uit Hoogezand, Zuidhorn en Groningen. Zij hebben zichzelf herkend in de foto's die online gepubliceerd zijn. Of hun billen onder hun rokjes of gehuld in kleding zijn gefotografeerd, kon een woordvoerder van de politie niet zeggen omdat het onderzoek nog loopt. Waar de foto's zijn gemaakt, is ook nog niet duidelijk.

Consequenties

De fotograaf mocht vrijdagmiddag na verhoor het politiebureau verlaten. Wat zijn motief was, is nog niet bekend. Wel heeft hij verklaard zich niet gerealiseerd te hebben wat de consequenties zouden zijn van het online plaatsen van de billenfoto's.

De politie heeft de computer van de man in beslag genomen. Zodra het onderzoek is afgerond, wordt de zaak overgedragen aan justitie. Mogelijk wordt hem aanranding ten laste gelegd.

Volgens de regionale omroep RTV Noord is de verdachte vrijdag per direct ontslagen bij zijn werkgever, omdat 'het vertrouwen weg is'.