BRUSSEL - De enige verdachte van de dreigbrieven aan de Belgische koningin Fabiola is dinsdag door de politie opgepakt. De 63-jarige man werd de hele dag vastgehouden op het politiebureau en na het militaire defilé op de Belgische nationale feestdag weer vrijgelaten.

Dit meldde de Vlaamse krant Het Nieuwsblad donderdag.

Eind mei werd de man ook een dag lang verhoord wegens verdenking van doodsbedreiging aan het adres van de koningin. In een brief werd gedreigd dat Fabiola op de nationale feestdag met een kruisboog zou worden gedood.

Eerder deze week meldden Belgische media dat de koningin daarom dinsdag een kogelvrij vest onder haar jurk droeg, maar het is onduidelijk of die berichten klopten. Wel werden er strenge veiligheidsmaatregelen getroffen tijdens het defilé.

Overtuigd royalist

De verdachte had al verwacht dat de politie wilde weten waar hij zich dinsdag bevond. De man houdt echter vast dat hij onschuldig is en een overtuigd royalist.

Koningin Fabiola is de weduwe van koning Boudewijn. Bij diens overlijden in 1993 mocht zij de titel 'koningin van België' houden. Haar schoonzuster Paola, de vrouw van koning Albert II, is 'koningin der Belgen'.