NIJMEGEN - De vrijwilligers van het Rode Kruis hebben woensdag hun handenvol aan prikken van blaren bij wandelaars.

De wachttijden bij de hulpposten langs de route liepen rond het middaguur op tot anderhalf uur, aldus een woordvoerster.

De hulpposten telden woensdagochtend gezamenlijk vijfhonderd blaarbehandelingen. ''We zijn vol aan de slag'', zei de woordvoerster.

Druk bezocht

Sinds zaterdag hebben ruim 660.000 mensen de Vierdaagsefeesten bezocht. Dat stelde de organisatie woensdag naar tevredenheid vast.

De politie verrichtte in vier dagen tijd ongeveer vijftig aanhoudingen en is ''niet ontevreden''.

Alcoholgebruik

De aanhoudingen waren vooral het gevolg van alcoholgebruik en de akkefietjes die daarmee gepaard gaan, aldus een politiewoordvoerder.

De organisatie van de feesten was dinsdagavond vooral blij dat de geplande vuurwerkshow boven de Waal gewoon kon doorgaan. Slecht weer dreigde eerder nog roet in het eten te gooien.

Mexicaanse griep

Het mogelijke geval van Mexicaanse griep bij een Britse militair lijkt geen gespreksonderwerp bij de medische hulpposten.

Volgens een woordvoerder van de Vierdaagse komen er wel telefoontjes binnen van wandelaars die om informatie vragen, maar gaat het niet om grote aantallen.

Op het wandelparkoers deden zich woensdagochtend verder geen problemen voor, aldus de marsleiding.

Uitslag

De GGD onderzoekt of er daadwerkelijk sprake is van Mexicaanse griep. De uitslag van dat onderzoek volgt mogelijk woensdagmiddag.

De Vierdaagsefeesten duren tot en met vrijdag. Op die dag beleeft de Vierdaagse haar afsluitende intocht in Nijmegen.

Vierdaagse - dag 2