NIJMEGEN - Een deelnemer van de Nijmeegse Vierdaagse, een Britse militair, is opgenomen met griepverschijnselen. Onduidelijk is nog of hij de Mexicaanse griep onder de leden heeft.

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente woensdagmorgen bevestigd.

De GGD onderzoekt of de man inderdaad met het virus is besmet. De uitslag van dat onderzoek volgt woensdagmiddag en mogelijk zelfs donderdag. Tot die tijd heeft de militair een eigen kamer gekregen op Heumensoord.

Medisch personeel van defensie verzorgt de Brit. Opname in het ziekenhuis was niet nodig, aldus een woordvoerster van defensie woensdagochtend. De gemeente Nijmegen bevestigt die lezing.

Gelaten

In Heumensoord zijn vijfduizend militaire deelnemers aan de Vierdaagse gehuisvest. De soldaten reageren vooralsnog gelaten op het nieuws, aldus de defensiewoordvoerster.

De organisatie van de Vierdaagse zegt het onderzoek van de GGD af te wachten. De marsleiding wil niet vooruitlopen op gevolgen voor het wandelevenement, als het daadwerkelijk om de Mexicaanse griep gaat.

Collega's

Aan het wandelevenement doen deze week negenhonderd Britse soldaten mee. Onder de collega's van de zieke militair zijn vooralsnog geen griepverschijnselen geconstateerd.

De overige Britten zijn daarom woensdag gewoon op pad gegaan voor hun wandeltocht. Het Verenigd Koninkrijk is een van de landen die het zwaarst zijn getroffen door het griepvirus.