AMSTERDAM - Blikseminslagen hebben het treinverkeer dinsdagavond ontregeld. Tussen Nijmegen en Venlo rijden geen treinen als gevolg van een blikseminslag en ook rond Woerden zorgde bliksem voor problemen op het spoor.

Reizigers tussen Utrecht Centraal en Alphen aan den Rijn, Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal krijgen te maken met een extra reistijd van meer dan een uur.

Ook op het traject Zwolle-Amersfoort heeft blikseminslag gezorgd voor problemen. Tussen Zwolle en 't Harde zijn de problemen inmiddels opgelost, maar er moet nog wel rekening worden gehouden met een langere reistijd.

Ook tussen Blerick en Venray rijden weer treinen. Op de overige trajecten zijn inmiddels bussen ingezet. Rond Utrecht Centraal geldt nog een langere reistijd door een inmiddels verholpen wisselstoring.

KNMI

het KNMI waarschuwde dinsdagavond al voor een zeer actief onweersgebied. Vooral in de provincies Noord-Brabant en Limburg kan dat leiden tot overlast door hevige regenval en veel blikseminslagen.

Het zuidwesten van het land kreeg aan het eind van de middag al een aantal pittige buien voor de kiezen. Lokaal viel veel neerslag.

Het verkeer moest volgens de ANWB op veel plaatsen de snelheid matigen. Het onweer trekt in noordoostelijke richting over het land.

Het is al de derde waarschuwing die het KNMI deze maand uitgeeft.

Voetbal

Het noodweer heeft ook invloed op het voetbal in Nederland. Het toch al ongelukkige NEC, de vorige wedstrijd ging niet door wegens rellen, moest de wedstrijd tegen FC Dodrecht na één helft beëindigen.

Het noodweer boven Waardenburg maakte het onmogelijk verder te spelen.

Overlast door bliksem en regen