NIJMEGEN - De eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse was een ''mooie eerste wandeldag''. Er was door het warme weer wel sprake van flauwtes bij wandelaars.

Tien deelnemers werden naar het ziekenhuis vervoerd. Een wandelaar is met succes gereanimeerd. Dat meldde de marsleiding dinsdagmiddag.

Vooral dinsdagochtend was er sprake van aangenaam wandelweer, aldus marsleider Johan Willemstein.

De wandelaars voerden het tempo daarom flink op. In de loop van de dag raakten wandelaars flauw. Vermoedelijk speelde uitdroging daarbij een rol, stelt de medische dienst.

Start

De wandelaars gingen in de nacht van maandag op dinsdag om tien seconden over vier van start, tien tellen later dan de bedoeling was.

''Dat kwam door een haperend startpistool. De wandelaars mogen daarom vanmiddag tot tien seconden over vijf finishen'', grapte Willemstein.

Rode Kruis

Het Rode Kruis behandelde dinsdag in totaal vijfhonderd wandelaars, van wie 350 wegens blaren. Langs het parcours staan elke dag vijf medische hulpposten.

In Nijmegen staat nog een centrale hulpverleningstent. Het Rode Kruis zet tijdens de Vierdaagse 350 vrijwilligers uit het hele land in.