ROTTERDAM - Peter Janssen, beter bekend als de vegan streaker, is maandagochtend opnieuw aangehouden. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van het beramen van een aanslag en het bezit van een vuurwapen.

Dat meldt het landelijk parket. Wat of wie het doelwit van de vermoedelijke aanslag is, wordt nog onderzocht, zegt een woordvoerder.

De rechtbank in Rotterdam besloot op 30 juni wegens persoonlijke omstandigheden het voorarrest van de dierenactivist te schorsen. Hij mocht naar huis om zijn zieke moeder te verzorgen.

De dierenactivist werd thuis bij zijn moeder in Vught gearresteerd. Bij de doorzoeking van twee woningen in Vught en Wissekerke (Noord-Beveland) zijn twee computers in beslag genomen.

Nertsen

Janssen zat sinds april vast wegens het loslaten van 2500 nertsen op een farm in het Zeeuwse Stavenisse. Hij heeft over deze actie een bekentenis afgelegd. De meeste dieren werden teruggevonden.

Vijftig nertsen vonden de dood, honderd beesten zijn nog spoorloos. In de omgeving van de fokkerij beten de nertsen kippen dood.

Het OM verdenkt de dierenactivist ook van brandstichting in de bestelbus van een slager in Vught in 2006. Die beschuldiging heeft Janssen altijd tegengesproken.

Paul de Leeuw

De dierenactivist kreeg ruim een jaar geleden landelijke bekendheid door de show van Paul de Leeuw te verstoren. De tv-presentator ontdeed de streaker toen als vergelding van zijn onderbroek.

Andere keren verstoorde Janssen onder meer het ABN Amro tennistoernooi, de Tilburg Ten Miles hardloopwedstrijd en een hockeyduel.